LÄMPIMÄSTI TERVETULOA KURSSILLE!

Onko sinulla haasteita löytää hyvin istuvia vaatteita?
Haluatko oppia kaavoittamaan vaatteet itse?

Tällä kurssilla piirrät puvun eli yläosan vaatteen peruskaavat omien mittojen mukaan.
Peruskaavasta voit kuositella vaikka kaikki yläosan vaatteesi.

Nyt voit oppia kaavoitusta helposti kotona!

ILMOITTAUTUMINEN KÄYNNISSÄ!

 

MITÄ KURSSILTA SAAT?

 

1. SAAT PUVUN ELI YLÄOSAN VAATTEEN PERUSKAAVAT MITTOJEN MUKAAN
Piirrät peruskaavat saksalaisella kaavoitusjärjestelmällä. Saat selkeät ohjeet mittojen ottamiseen, laskelmien tekemiseen ja peruskaavan piirtämiseen sekä kaavan sovittamiseen ja korjaamiseen. Laskelmataulukoiden avulla sinun on helppo piirtää peruskaavoja eri väljyyksillä.

Voit piirtää vartaloa myötäilevän, normaalin ja väljän mallin peruskaavan tai vaikka kaikki. Näihin kaikkiin saat mekon, paidan, puseron, jakun ja takin peruskaavan laskelmataulukot erikseen.

2. SAAT SELKEÄN VIDEO-OHJEISTUKSEN
Saat selkeät ohjeet kuinka etenet eikä sinun tarvitse miettiä ja yrittää ymmärtää kirjoitettuja ohjeita. Materiaali on myös osittain tulostettavissa ja tallennettavassa muodossa myöhempää käyttöä varten.

3. SAAT HENKILÖKOHTAISTA OHJAUSTA
Kun tarvitset apua, voit kysyä sähköpostilla tai kurssin Juttutuvassa. Parhaiten voin auttaa jos laitat kuvan ongelmakohdasta.

4. PÄÄSET KURSSILLE KOTONA
Sinun ei tarvitse lähteä kurssipaikkaan tai sitoutua tiettyyn aikatauluun, koska voit nyt oppia kaavoitusta kotona. Valitse itse milloin ja missä kaavoja teet!

5. VOIT EDETÄ OMAAN TAHTIIN
Sinulla on 3 kk aikaa peruskaavan piirtämiseen ja kurssin jälkeen materiaali on 2 kk ajan käytössäsi. Tämä aika riittää hyvin eikä sinun tarvitse pitää kiirettä! Voit edetä rauhallisesti omaan tahtiin.

KENELLE KURSSI ON TARKOITETTU?

 

Kurssille voi osallistua kuka vain, jolla on vähän kokemusta vatteiden ompelusta.

 

Erityisen hyödyllinen kurssin on sinulle, jos

 

• Olet pieni- tai isokokoinen, etkä löydä istuvia vaatteita tai kaavoja helposti.

• Valmiskaavat tai -vaatteet eivät oikein ole sopivia kooltaan tai malliltaan.

 

• Joudut muokkaamaan paljon valmiskaavoja.

• Haluat säästää aikaa ja lopettaa kaavojen metsästämisen.

• Haluat tehdä kaavat itse.

• Haluat oppia kaavoittamista helposti kotona.

• Haluat käydä kurssia omaan tahtiin.

 

Jos taas et halua käyttää aikaasi kaavoituksen oppimiseen vaan hankit mieluummin valmiit kaavat, kurssi ei ole sinua varten.

Nimittäin oppiminen vaatii vähän omaa aikaa ja paneutumista 🙂

 

 

 

MITÄ KURSSILLA KONKREETTISESTI TEET?

 

1. OTAT MITAT JA TEET LASKELMAT
Saat videolla ohjeet joilla teet ensin vartaloanalyysin, joka toimii kaavoituksen perustana. Tämän jälkeen otat itsestäsi mitat ja teet laskelmat kaavojen piirtämistä varten.

2. PIIRRÄT PUVUN PERUSKAAVAN
Saat selkeät ohjeet joiden avulla teet puvun peruskaavoja eri väljyyksillä mekkoon, paitaan puseroon,jakkuun ja takkiin. Lisäbonuksena saat nyt myös ohjeet joustavan kankaan paidan peruskaavan piirtämiseen.

3. OMPELET SOVITUSVAATTEEN
Kaavan tarkistamista varten ompelet kaavasta sovitusvaatteen. Sovitusvaate terkistetaan ja kaavaan tehdään tarvittavat korjaukset. Tähän saat ohjeet videolla sekä henkilökohtaista neuvontaa.

4. SOVITAT JA TARKISTAT KAAVAT
Kun olet tehnyt kaavat, tarkistat ne sovittamalla. Tällä tavalla saadaan tietää onko kaava hyvä vai pitääkö jostakin kohdasta korjata.Sovittamiseen ja korjaamiseen saat ohjeet videolla ja henkilökohtaisesti tarpeen mukaan.

Parhaiten saat neuvoja lähettämällä kuvat sovituksesta, jolloin voin heti nähdä mistä kohdasta kaavaa täytyy korjata.

5. SAAT OHJEITA PERUSKAAVAN KUOSITTELUUN
Kun kaava on tarkistettu ja tarvittaessa korjattu, pääset heti tekemään niistä kaavoja eri vaatemalleihin. Kuosittelun opettelemiseen löydät ohjeistusta Kaavakoulun sivuilta sekä kurssilta, jossa autan sinua pääsemään alkuun. Kuosittelussa on niin paljon oppimista että varmasti tällä saralla tekemistä riittää, tärkeintä on kokeilla rohkeasti kaavoittamista erityyppisiin vaatteisiin!

MITÄ TARVITSET KURSSILLA?

 

Tarvitset vain verkkohteyden ja tietokoneen, puhelimen tai tabletin jolta voit katsoa ohjeet. Tärkeimmät muut tarvitsemasi välineet ovat kaariviivain, kulmaviivain, pitkä suora viivain, mittanauha, kynä, sakset, kaavapaperi. Näistä saat tarkat ohjeet kurssin alussa.

Lisäksi tarvitset rauhallista aikaa, jolloin voit keskittyä kurssin asioihin.  Kaavat saat valmiiksi parissa päivässä jos uppoudut kurssiin intensiivisesti. Voit toki tehdä vaikka muutaman tunnin viikossa ja käydä kurssia pidempään. Saat päättää itse kuinka etenet.

Saat ohjausta kun laitat sähköpostia kouluttajalle tai kurssin Juttutupaan.

 

MITÄ KURSSILTA JÄÄ KÄTEEN?

Kun olet varannut aikaa kurssille, tehnyt kaavat ja sovittanut ja korjannut sen istuvaksi saat käyttöösi peruskaavat joiden avulla onnistut tekemään kaavat omien mittojen mukaan.

Et enää tarvitse valmiskaavoja kun teet kaavat itse. Säästät aikaa kun et etsi kaavoja ja rahaa kun sinun ei tarvitse ostaa niitä!

KUKA SINUA KOULUTTAA?

Silja

Hei, olen Silja Tyrväinen - vaatetusalan ammattilainen ja ammatillinen opettaja sekä kuvataideopettaja.

Minua kiinnostaa sekä vaatetuksessa että kuvataiteessa kolmiulotteiden muodon hahmottaminen. Näen näissä molemmissa paljon yhtäläisyyksiä ja mielestäni ne tukevat toisiaan sekä suunnittelun että kaavoituksen oppimisessa.

Kolmiulotteinen hahmottaminen on tärkeää silloin kun haetaan vaatteelle oikeaa muotoa. Kaavotuksessa onkin kyse siitä, kuinka kaksiulotteisesta kankaasta saadaan tehtyä kolmiulotteinen vaate.

Ajattelenkin vaatetta ikään kuin veistoksena, jonka pitäisi asettua mahdollisimman tasapainoisesti ympäristöönsä. Silloin kun vaate on tasapainossa olosuhteiden, ympäristön ja käyttäjänsä kanssa, sitä on ilo katsella. Ja käyttää.

Minua kiinnostaa erityisesti se kuinka vaate saadaan istumaan kauniisti kantajansa päälle. Haasteet on tarkoitettu voitettaviksi!

Siksi lähdin tekemään kurssit verkkoon, jotta yksilöllisten kaavojen tekeminen onnistuisi helposti kaikille kaavoituksesta innostuville.
Jokainen voi oppia kun saa vain tietoa aiheesta. Kursseilla olen koonnut asiat nippuun helposti pureskeltavaan muotoon.

Jos sinua kiinnostaa vaatteiden suunnittelu ja kaavoittaminen, lämpimästi tervetuloa kurssille oppimaan kanssani!

MITÄ KURSSILAISET OVAT SANONEET KURSSISTA?

“Voi että kun olisin tiennyt että tällainen kurssi on olemassa, olisin lähtenyt kurssille jo aiemmin.  Olisin voinut tehdä kaikki vaatteet omilla mitoilla jo ajat sitten!  Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, nyt voin alkaa kulkemaan omia polkuja ja saan oman kokoiset vaatteet. ” Hannele P.

"Mulle verkkokurssit sopii parhaiten, kun ei tarvi lähtä mihkään.  Voi opiskella omaan tahtiin just sillon kun on virkeimmillään.  Videoilta sain hyvät ohjeet ja voin katsoa ne niin moneen kertaan kuin tarvii. Kiitos paljon Silja avusta! " Anna N.

"Tällaiselle eläkeläiselle tämä kurssi sopii hyvin, koska olen niin kiireinen etten voi sitoutua säännöllisiin kursseihin. Olen aina halunnut tehdä peruskaavat mutta ei ole ollut kursseja lähellä. Siksi ilmoittauduin heti mukaan kun huomasin tämän. Teen kaavoja aina silloin kun jaksan, en jaksa kiirehtiä kun haluan tehdä huolellista jälkeä. Silja antaa hyvät ja selkeät ohjeet ja auttaa kun en ymmärrä." Terttu K.

"Sain kaavat tehtyä ja olen ehtinyt tekemään jo monta mekkoa ja paitaa. Seuraava projekti on jo suunnitteilla. Olen ollut tosi tyytyväinen kurssiiin. Tykkään kovasti kun saan itse suunnitella mallit. Kaavojen tekeminen ei ole vaikeaa, mutta vaatii keskittymistä. Ei passaa ajatusten harhailla silloin kun on tekemässä :). Se on hyvää lomaa arjen murheista!" Eila K.

"Onneksi matskut jää käyttöön kurssin jälkeen, en olis muuten ehtinyt tekemään kaikkea kun on ollut niin monenlaista muuta tekemistä tässä saman aikaan. Siksi pitkä kurssiaika on hyvä ettei tarvii panikoida. Hyvät kaavat olen saanut niistä jotka on jo valmiina! Voin suositella kyllä tätä kurssia kaikille jotka haluaa oppia kaavoittamaan omat vaatteet." Tiina R.

 

Haluatko sinä oppia kaavoitusta helposti kotona?
Lämpimästi tervetuloa kurssille!

MITÄ KURSSI MAKSAA?

MITÄ KURSSI MAKSAA?

Kurssin hinta on 143 €

(sis. Alv. 24%)

 

 

Hinta sisältää kurssivideoita sekä tekstitiedostoja

+ henkilökohtaista ohjausta livenä tai sähköpostitse.

Hintaan sisältyy myös pääsy kurssin aikana täydentyvään kurssimateriaaliin.

Kurssilaisena sinulla on pääsy myös kurssilaisten omaan Juttutupaan.

Kurssiaika on 3 kk. Materiaali on käytössäsi 2 kk kurssin jälkeen.

Kurssi on verkkokurssi, jossa opiskelet omaan tahtiin.

LISÄBONUKSENA
nyt mukaan lähtijöille

HAMEEN PERUSKAAVA MITTOJEN MUKAAN -kurssi! (Arvo 59 €)

 

 

 

Huom! Sinulla on 14 päivää aikaa perua ilmoittautumisesi maksuttomasti jos tulet katumapäälle!

Kurssimaksun maksunvälittäjänä toimii Visma Pay ja voit itse valita maksutavan.

Voit käyttää myös  Edenred, Smartum, E-passi ja Tyky+ Liikunta ja kulttuuriseteleitä mobiilimaksamisella.
Kurssit löytyvät nimellä Kaavakoulun verkkokurssit.
Maksaessasi mobiilimaksulla lähetä kuitti silja@kaavakoulu.fi,

saat sitä vastaan tunnukset kurssille.

Haluatko kysyä jotain? Laita viestiä silja@kaavakoulu.fi

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA KURSSILLE!